هر شخصی که بخواهد از مرز زمینی،هوایی،دریایی عبور کند باید مبلغی به نام عوارض خروج از کشور را پرداخت کند. خوب است بدانید که هزینه عوارض خروج از کشور ارتباطی با نوع سفر شما ( دریایی،زمینی،هوایی) ندارد و هزینه با توجه به تعداد دفعات خروج شما از کشور متفاوت می باشد.در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی نکات مربوط به نرخ عوارض خروج از کشور سال 99 و معافیت ها را برای شما شرح دهیم.
بر اساس لایحه بودجه هزینه عوارض خروج از کشور سال 99 برای سفر اول هر مسافر ایرانی به خارج از کشور 264.000 تومان می باشد.
عوارض خروج از کشور برای بار دوم، 50 درصد به این هزینه افزوده خواهد شده که برابر با 396.000 تومان می باشد. همچنین هزینه عوارض خروج از کشور برای سفر های سوم به بعد، بیش از 100 درصد نسبت به هزینه سفر اول افزوده خواهد شد که برابر با 528.000 تومان می گردد.
بر اساس همین لایحه ، عوارض خروج از کشور برای زائرین حج تمتع و عمره برابر با 132.000 تومان تعیین شده است.برای سفر های دوم و سوم به ترتیب 198.000 تومان و 264.000 نومان می باشد.
همچنین بر اساس بند د تبصره 11 این لایحه ، عوارض خروج از کشور اربعین که از تاریخ 14 شهریور 1399 تا 2 آبان 1399 از مرزهای زمینی به مقصد کشور عراق از کشور خارج می شوند از پرداخت عوارض معاف می باشند.
1) ایرانیان دارای اقامت در کشور خارجی
2) ایرانیانی که در خارج از کشور مشغول به کار می باشند
3) دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور
4) بیمارانی که برای معالجه به کشوری سفر میکنند
5) جانبازانی که برای معالجه به کشوری سفر میکنند
6) پرسنل حمل و نقل مثل کشتی،اتوبوس و یا هواپیما
مسافرین میتوانند روش های پرداخت عوارض خروج از کشور در لیست زیر مشاهده نمایند.
1-بعد از تحویل بار و اخذ بلیط و Boarding میتوانند در فرودگاه های بین المللی نظیر امام خمینی از طریق دستگاه های تعبیه شده پرداخت نمایند.
2-به صورت حضوری و با مراجعه به بانک ملی،میتوانند حضوری پرداخت نمایند
3-به صورت اینترنتی و آنلاین از طریق سایت سداد.(برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید)
مسافرین برای پرداخت عوارض خروج از کشور تنها باید دارای کارت بانکی عضو شتاب باشند.
تمامی فیش های پرداخت شده تا پایان سال قابل استفاده هستند و در صورتی که مسافر موفق به خروج از کشور نشد با نگهداری فیش خود میتواند در سفر های بعدی از آن استفاده کند.